Cal Trasquet

Hostal Rural

Solsones

Logo del Solsones Google+ Facebook

Registre Turisme de Catalunya  HCC-000773

Turisme, rural, Solsones, Cases, rurals, Pensions, Cardona, Allotjament, Hostals, Hotels, baratos, casa, habitacions, Navès, Montmajor,

Castellano
Francés
Inglés

Excursions al Solsones

La situació geogràfica de Cal Trasquet permet als seus clients realitzar infinitat d'excursions amb cotxe o amb bicicleta, recorrent les comarques mes properes (Berguedá, Bages, La Segarra, Alt Urgell), així com la pròpia Comarca (El Solsonés). Totes elles de gran atractiu paisatgístic i cultural.

A més, es poden practicar Esports d'Aventura com el Parapente, Muntar a cavall, Rutes de Bicicletes tot terreny, Kayaks, etc...

La proximitat amb les ciutats de Berga i Cardona, permeten visitar el Monestir de Queralt, el de Pedret a Berga i el Castell i les Mines de Sal a Cardona.

Fent una passejada es pot visitar el Museu de la Moto de Basella. Un lloc perfecte per als afeccionats al motociclisme que ens permet descobrir la història dels vehicles de dues rodes i mirar amb nostàlgia alguns dels models que vam veure córrer pels carrers en dècades passades.

Per a Solsona i la seva Comarca,  fem una ràpida descripció de l'oferta cultural, d'oci i paisatgística que oferix la nostra comarca, que de bon segur satisfarà les expectatives dels visitants més inquiets i àvids de descobrir nous paratges.

Solsona:

  .-Nucli antic: Tot el Nucli antic de Solsona és una veritable joia. Carrerons medievals molt ben conservats amb diferents estils arquitectònics i plens de comerços de qualitat.

  .-Catedral: Part del prestigi i de la noblesa de Solsona ve determinada per ser la seu  de l’Arquebisbe i la seva catedral, la qual forma part de l'antiga muralla de la ciutat,  és de visita obligada.

  .-Pou de Gel: Interessant construcció subterrània d'origen medieval, en la qual s'emmagatzemava el gel i després es transportava a les principals ciutats de Catalunya i als seus hospitals.

  -Museu del Ganivet: Interessant Museu de gavineteria i utensilis de tall situat en la Oficina de Turisme on els visitants poden observar la història de la tradició gavinetera de Solsona.

  .-Museu Diocesá: Museu on es poden contemplar precioses obres del Romànic, així com d'altres estils. Col·lecció interessant de cranis prehistòrics trepanats i detall dels jaciments de la comarca. Imprescindible la seva visita per als amants de la història.

  .-Castell Vell: Construcció militar d'origen medieval i antiga residència dels Srs. de Cardona. Corona una petita muntanya en la part alta de Solsona. Molt bones vistes.

  .-Places i Parcs de Solsona: Si hi ha quelcom que crida especialment l'atenció a Solsona, són les seves places. La plaça de Sant Joan, la del Consell Comarcal, la del Camp, la del Palau Episcopal, etc... totes elles amb el denominador comú del seu agradable estètica i gran nivell de conservació.

Solsonés Centre:

  -Monestir de Sant Pere de Graudescales: Monestir Romànic del segle X situat enmig del bosc i envoltat per un paisatge muntanyenc i agrest que ens trasllada en el temps i ens evoca els misteris de l'època en la qual  va ser construït  i habitat.

  .-La Vall D´Ora: Preciosos paisatges de muntanya banyats per les tranquil·les i cristal·lines aigües del riu Aiguadora. En aquestes terres va caure ferit de mort el Comte Guifré el Pilós,  donant  origen a la llegenda de cóm es va fer la bandera de Catalunya.

  .-Serra de Busa: És una de les serres que limita la Vall D´Ora. Bonics paisatges d'altura. Ideal per a excursions a peu o amb vehicles 4x4. Només per a amants de la naturalesa.

  .-Presó del Capolatell: Singular presó situada en la Serra de Busa i utilitzada durant la guerra del francès.

  .-Pantà de Sant Ponç: Bonic pantà i presa que acumula les aigües del riu Cardener. Excursions a peu pel perímetre del pantà.

  .-Cementiri Modernista de Sant Esteve d'Olius: Preciós i molt singular cementiri dissenyat per un arquitecte modernista a principis del segle XX.

  .-Església i Cripta Romànica de Sant Esteve d'Olius: Bonica Església Romànica que dins dell seu interior té una singular cripta. El conjunt constitueix una obra de referència dintre del Romànic Lombard a Catalunya.

Solsonès Sud

  -Monestir del Miracle: Monestir Benedictí en el qual podrem admirar el seu espectacular retaule Barroc. Independentment de l'afició que es tingui per l'art Barroc, aquesta és una visita obligada.

  .-Torre Medieval de Vallferosa: Es tracta d'una de les edificacions medievals més altes d'Europa. Una torre situada en un paisatge amb un atractiu especial, on regna una tranquil·litat infinita.

  .-Ardèvol: Petit i encantador poble amb una edificació defensiva medieval. Al desembre podem assistir al Pessebre Vivent d’Ardèvol.

Solsonès Nord

  .-Sant Llorenç de Morunys: Es tracta de la població més important de la Comarca del Solsonès després de la  seva capital, Solsona. Compte amb un nucli antic i emmurallat molt bonic i la seva església, forma part del conjunt defensiu. En el seu interior trobem una retaule Barroc molt treballat i amb infinitat de detalls que de bon segur cridarà la nostra atenció. També, podrem veure un dels òrgans més bonics d'Europa. Tot l'anterior, en un entorn paisatgísticament privilegiat.

  .-Estació d’Esqui de Port del Comte: Bonica i ben equipada estació de esqui que es troba molt pròxima de Barcelona.

  .-Fonts del riu Cardener: Naixement del riu Cardener.  Lloc pintoresc i bonic.

  .-Centre de Natura d’Odèn. Petita població de les muntanyes Solsonines